ALEX

TIMMER

Maakt dingen behapbaar voor meer resultaat

Behendig, Empathisch, Humorvol, Authentiek en Praktisch. Dat ben ik.

Mijn hele (werkzame) leven vertaal ik concepten, ideeën en lastige informatie naar ‘gewonemensentaal’. Mijn sterkste kwaliteit is de kern eruit halen en daaromheen een krachtige boodschap bouwen.

  • Behendig 82.7% 82.7%
  • Empathisch 95% 95%
  • Humorvol 7% 7%
  • Authentiek 100% 100%
  • Praktisch 90% 90%

Bekijk de impact van woorden:

ZEVEN VRAGEN AAN ALEX

Wie is Alex Timmer

Een vat vol tegenstrijdigheden. Van de grote lijnen, maar met oog voor details. Ik hou van massa’s mensen, maar vind het heerlijk om dingen alleen te doen. Een echte levensgenieter die ook wel eens stilstaat bij: “Wat als alles anders gaat dan we hoopten”.

Ik probeer mezelf elke dag uit te dagen iets anders te doen dan ‘bekend’. Ik verslind informatie, ben gek op series/films, leer graag nieuwe dingen, heb verschillende vrijwilligersfuncties (o.a. bij het watermuseum), beweeg graag en heb 1000-en-1 interesses. Maar als je dan vraagt wie ik ben… Dan raken we nooit meer uitgepraat, vrees ik.

Wat heb je gedaan voordat je ondernemer werd?

De eerste 13 jaar van mijn werkzame leven bestond uit zakelijke dienstverlening. Verkopen heb ik officieel nooit geleerd, maar mijn resultaten staken al snel met kop & schouders boven het gemiddelde uit. Daarna heb ik ruim 3 jaar bij Humanitas gewerkt als trainer in online hulp en sinds 5 jaar ben ik ondernemer (and counting).

Achteraf blijkt dat ik toen mijn grootste kracht ook al inzette: De kern uit informatie halen (en op basis van die ‘vertaling’ contact aan gaan). Benieuwd naar wat ik allemaal gedaan heb? Bekijk mijn LinkedIn-profiel.

Hoe zag dat 'vertalen' er uit?

In mijn tijd bij een zakelijk telemarketing bureau hebben honderden klanten briefings verzorgd waarin ze A4’tjes vol informatie gaven. Aan het einde van de briefing zei ik: “dus … jullie doen dit en dat (korte zin)” ‘Ja Precies!’

Toen wist ik het niet… Wat ik eigenlijk deed: In een telefoongesprek liet ik de ander praten over dat wat ik had samengevat. En voor ik het wist waren zij mij aan het vertellen waarom een afspraak een goed idee was.

Wat is jouw doel?

Het draait allemaal om eenheid. Onbedoeld of niet: helaas zie je vaak dat verhaal, uitingen en werkwijze niet op één lijn zitten. Het is mijn doel om dingen eenvoudiger & beter te maken door ze op elkaar af te stemmen.

Waar komt je liefde voor woorden vandaan?

Zolang ik me kan herinneren heb ik iets met woorden en hun effect. Het vuur is pas écht aangestoken in mijn tijd bij Humanitas. Ik heb ruim 3 jaar trainingen verzorgd in chatten (praten met enkel woorden: zeven procent van onze communicatie). Voor verschillende chat-projecten heb ik 1000en gesprekken gelezen, besproken en van feedback voorzien. Hier heb ik meer dan eens gezien wat de kracht van woorden is.

Wat vind jij belangrijk?

Ik maak van mijn hart geen moordkuil, ben supernieuwsgierig en stel een hoop vragen. Het is dan ook prettig als je elkaar goed kunt vertrouwen, een klik is daarbij zeer belangrijk. Verder doe ik alleen dingen waar ik blij van word en waarbij ik het beste tot mijn recht kom.

Waarom doe je wat je doet?

Of je ze nou hoort, leest of uitspreekt. Woorden hebben een grote impact. In de wereld om mij heen zie ik een overvloed aan mooie ideeën. Helaas is niet iedereen in staat zijn/haar idee te vertalen in heldere woorden, uitingen en werkwijze. En als ze dan gevonden zijn, dan voelt het als af.. Maar alles verandert en dan begint de reis pas! Het is mijn missie informatie behapbaar te maken zodat deze reis voor mensen makkelijker wordt.

Wat zeggen anderen?

"Wat ik superknap vind is zijn vermogen om bij verschillende bedrijven in no time de kern uit hun werk te halen en dit te vertalen in een krachtige en heldere boodschap. En dat doet hij ook nog eens heel snel! " - Sabine de Bruijn

Wat zeggen anderen?

"Samenwerken met Alex is altijd aangenaam mede doordat hij een goed luisterend oor heeft waar je op vastloopt. Door net de vinger op de juiste plek te leggen is hij op subtiele wijze in staat het verschil te maken." - Frank Volman

Wat zeggen anderen?

"Alex luistert naar wat gezegd èn niet-gezegd wordt en vertaalt dit naar concreet en praktisch wat hij feilloos verbindt aan het einddoel." - Saskia Cohen

Wat zeggen anderen?

"Alex heeft mij super geholpen en toont zich altijd bereid om mee te denken. Dank voor je hulp, Alex!" - Agnieszka Przygodzka

Zeven Procent in een notendop